Piratpartiet utifrån

Postat Wednesday, June 3, 2009 om Piratpartiet

Det har varit mycket tal om hur piratpartiet ser ut utifrån nu. Vi är omogna, och vi står inte för något alls. Jag tänkte jag skulle kommentera lite omkring detta…

Att vi har ett omoget beteende har flertal kommenterat förut. Emma på opassande skriver:

Problemet (om det nu ska ses som ett problem) uppstår när det tolkas som att de som luftar sitt missnöje utses vara representativa för hela rörelsen. Det finns ingen officiell kanal från Piratpartiet där upprördheten som nämnts synts till i någon större utsträckning heller ska sägas.

Det är på något sätt mitt i prick. Jag spenderade många år som ung i sällskap med rätt radikala, och rätt omogna vänsteranhängare. Men trots konstiga, omogna uttalanden från dessa här och där så var det ingen som anklagade vänsterpartiet (eller ens ung vänster) för att vara omoget.

Det är helt enkelt så att med Internet som arena syns det direkt när någon säger något olämpligt. Och med en släng mänsklig sensationalism sprider det sig snabbt.

Det är möjligt att vi kanske gärna reagerar lite starkare än andra. Men jag måste nog säga att jag har lite överseende med det, med tanke på den smutskastningskampanj som pågår mot partiet på alla möjliga sätt. Då är det kanske inte så konstigt att man hamnar i något sorts försvarsställning, oavsett om man är moget eller omoget lagd.

Den andra frågan är att man på alla möjliga håll och kanter försöker påtala att vi inte står för diverse åsikter, eller att vi har åsikter vi döljer. Det är lite lustigt, och egentligen tror jag inte väljarna går på det.

Det finns ett relativt väl utbrett politikerförakt i Sverige. Det lovas åt höger och vänster, men det är få löften som någon bryr sig om när valet är över. Det skulle inte förvåna mig om väljarna känner en frisk fläkt i ett parti som faktiskt inte lovar mer än det kan hålla.

  1. Jag tror att det börjar bli dags att sluta en vapenvila med gammelmedia, efter EP-valet.

    Vad som sägs i kommentarsfält på Internet är inte hälften så viktigt för vår allmänna framtoning, som det som sägs om oss i gammelmedia – för större delen av Sveriges befolkning bloggar fortfarande inte i större utsträckning.