Den kristna kärleken

Postat Thursday, July 30, 2009 om Religion

Det började som en vanlig internetfluga. Via Hanna fick jag syn på videon där några killar läser upp saker som fundamentalistiska kristna skrivit på internetforum. Ganska harmlöst och lätt att fnissa lite åt dumheterna.

Sedan postar livbåten en länk till en sida i samband med videon: FSTDT — Fundies Say The Darndest Things. Lite fler roliga citat att skratta åt. Bland annat en top 100-sida.

Jag blir dock direkt nerdragen på jorden av ett exempel på den kristna kärleken. En mamma som kallar sig Betty, talar om för sin son att han inte är värt något eftersom han är bög. Hon går så långt att hon pratar med sin terapeut om saken. Han talar förstås om för Betty att homosexualitet inte bara är något man väljer bort — vilket hon naturligtvis inte tar till sig — hon byter terapeut.

Det här är inte längre ett roligt citat eller rolig historia. Det här är en mamma som på grund av sin kristna tro slänger sin kärlek till sin son åt sidan och talar om för honom att han är ett monster.

Killen tog sen livet av sig.

… det är kärlek, för vissa.

Att man kan påstå att man står för villkorslös kärlek och samtidigt predika en sådan oförståelse och kärlekslös hållning till en närstående är för mig i det närmaste oförståbart. Och detta är bara det senaste av alla saker som är förbjudet enligt denna religion. Hur många andra saker har varigt synd och förbjudet genom tiderna? Hur många kommer att fortsätta vara synd och förbjudet (och alltså inte välkommet i kärleken) i framtiden?

Denna tragedi upprepas gång på gång i kärlekens och kristendomens namn.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,