Gott nytt bloggår

Postat Thursday, December 31, 2009 om Replik

Jag har roat mig med att se tillbaks över året som gått. Det känns som om jag alltid haft denna blogg, men den startade ju trots för mindre än ett år sedan, i maj. Det började med en fråga, gick via hur musikvärlden kontrolleras, The Pirate Bay, EU-valet och valfusket, uppror i Iran till direkta kommentarer om FRA-valet och inkopplingen av kablarna.

Parallellt  med hela det har det förekommit en intressant interndebatt i partiet, om allt från den video om “valfusk” som cirkulerade i samband med valet till diskussioner om samarbete med F!. Allra senast verkar den ha landat i en metadebatt om interndebatten, vilken i sig är mycket intressant men som jag inte har hunnit med att kommentera mer på själv än.

Det finns ett antal längre artiklar jag får kalla mina favoriter, när jag ser tillbaks på året (annat än Övervakningens tidslinje-serien som nog är min mest ambitiösa, men som jag skrev för nyligen för att ha fått något egentligt perspektiv på än). Bloggen hade problem med indexeringen hos webbtjänsterna och levde länge i fullständig isolation, så dessa är några artiklar jag inte riktigt känner fått den uppmärksamhet de förtjänar:

Och om man nu ska sammanfatta året på något sätt, så görs det nog bäst med en bild, som ju bekant säger mer än tusen ord. Från maj, tusen ord om samhällets förfall:

Fascism

Gott nytt år!

Missa inte även Scaber Nestors tillbakablick, del 1 och del 2 är uppe nu, och HAX nyårshälsning med en längre historik över hur fantastisk utvecklingen varit.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

  1. […] som önskar Gott Nytt Piratår: Hax, Skivad Lime, Calandrella, Infallsvinkel, Scaber Nestor, Anna Troberg, Drottningsylt, Ord av Jerry, Annarkia, […]