Projekt 500 Bäckar Små

Postat Saturday, March 20, 2010 om Piratpartiet

Det sägs att “många bäckar små”…

Nu när Christian Engström dragit tillbaks sitt lån till partiet till synes eftersom demokratin inte tycks behaga hans önskemål sitter vi i en lite tråkig sits. Människor vi behöver kan inte anställas, budgetar skärs lite här och där. 500 000 kan sträckas rätt långt när man inte har så mycket pengar. Vi har däremot många glada aktivister och mycket energi.

Man kan naturligtvis fråga sig om Christian inte vill se PP i riksdagen? Svaret verkar vara att det bara är intressant givet vissa personliga krav. Det tycker jag är tråkigt. För mig är sakfrågorna långt överordnade personerna, och jag kan till och med se bortom att man vräker ur sig pengar på vad som i nuvarande situation bara kan beskrivas som överflödigt lyx. Det kanske visar på vilken påverkan pengar kan ha, men sakfrågorna är ändå viktigare för mig.

Det enda problemet är att jag inte har någon halv miljon att slänga mig med.

Jag har däremot lite pengar. Om vi är 500 som kan ge (ja, ge bort, inte låna ut) tusen kronor var till partiet (utöver guldpirat om du har en sådan stående överföring) så kan vi få ihop de pengarna som vi behövde för att genomföra valkampanjen på planerat sätt, anställa väl behövda kampanjledare och så vidare. Så, jag skulle gärna hitta 499 andra glada pirater eller sympatisörer som kan tänka sig donera för en god gärning.

Jag tänker därför börja räkna på det här. Jag kommer att sätta in 1000 kronor på piratpartiets konto. Gör det du också, och hör av dig till mig i en kommentar, en egen bloggpost med pingback/trackback, på twitter eller via mail. Jag räknar ihop summorna, tills vi ser att vi kommit upp i den förlorade halvmiljonen och kan fortsätta kampanjarbetet som det var tänkt.

Det är naturligtvis inte summan som är det viktiga. Kan du bidra med något så gör det, efter egen förmåga. Qeruiem på Full Mental Straightjacket höjde ribban genom att helt enkelt öka sin månadsdonation, vilket naturligtvis är välkommet. Andra har valt andra summor att donera — vissa 1000 kr, vissa 2000, men varenda krona räknas. Har du en hundralapp över räcker det alldeles utmärkt för att hjälpa till. Det är tillsammans vi ror hem det här!

Vi har hittills samlat ihop:

89 900 kr

Vi som donerar dessa pengar litar på att de används för vår ideologi, utan förbehåll när det gäller hur den demokratiska processen ska utfalla eller vilka personer som utför arbetet.

Hjälp till du också! Sveriges framtid som integritetssäkert kunskapssamhälle behöver din hjälp.

Har du inte möjlighet att bidra ekonomiskt så hjälp till att sprida budskapet.


Bildcredits: carobe

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

 1. Donerat 500 kr! (Sätts in efter påsk) Ingen tusenlapp, men bättre än inget alls…

  Min fråga är bara: Var är piratpartiet?

  Internt ryggdunkande och käbblande om vartannat vinner inget val! Ut i gammelmedia och på gator och torg och i skolor nu och ta lite plats!

 2. 1000 riksdaler till är nu insatta hos PP.

 3. 1000 riksdaler som brände i min pengapung är nu översända till kistan.

 4. 500 pix donerat till Piratpartiet centralt.
  (Dessutom 500 till Piratpartiet Östergötland för valsedlar.)

 5. Lex N skrev:

  “framställa CE som ett avskum”

  “framställa en person som hemsk för att denne inte lånar ut pengar”

  “den uppenbara mobbning mot CE som pågår här på sidan”

  Nu tar du väl i ändå ? Jag har inte sett något av det du påstår. Jag tycker att kritik mot Christian i frågan om lånet är berättigad men tycker självklart inte att han är ett avskum eller hemsk.

 6. De flesta verkar iaf ha sett det positiva i insamlingen, så låt oss fortsätta fokusera på det tycker jag! 🙂
  Snart är vi uppe i 100k! Då är et 1/5, inte illa pinkat! keept it up guys!

 7. Bra initiativ! 150 kr (har tyvärr inte möjlighet att ge mer) kommer sättas in om +-2 veckor!

 8. Anders. Måhända det är för skarpa ord. Men överhuvudtaget bör man vara försiktig att hänga ut en enskild medlem via massutskick, och det är just PPs Nyhetsbrev gör – de länkar hit.

  Hur ska CE försvara sig mot det här? Ska han också göra ett massutskick där han länkar till en post där han försvarar sig?

  Sedan kan man resonera att PPs Nyhetsbrev inte tar ansvar för sidor dit de länkar, men det är… oansvarigt. Som sagt, skilj på det juridiska vs. det kontextuella, politiska och moraliska.

  Det är helt enkelt dålig stil, precis som det är dålig stil att på Oscar-galan börja snacka skit om någon specifik individ. Inom retoriken så finns det avsnitt som avhandlar just att man inte ska missbruka sin maktställning, för då framstår man bara som en buffel.

  Sedan kan PPs Nyhetsbrev stöttar den här insamlingen, men då PPs Nyhetsbrev var medvetna om kritiken mot CE på den här sidan så bör de… ja, precisera vad det är de stöttar och inte stöttar. För annars är det på sin höjd maktmissbruk men åtminstone oansvarigt.

  Överhuvudtaget ogillar jag när man hänger ut människor såhär. Det är inte schysst 🙁

 9. Det hela började med att CE talade ut i tidningen. Det är inte att “hänga ut någon” när man svarar.

 10. Svara då i tidningen. Inte genom att skicka ut en länk till varenda medlem där CE smutskastas.

  Sedan är det möjligt att CE kastade första stenen genom att gå ut i tidning och säga att han drog tillbaka sitt lån. Måhända. Men då svarar man i tidningen. Inte såhär.

 11. Har du problem med nyhetsbrevet är det faktikiskt inte de som blivit länkade du ska bråka på, du ska bråka på den som länkade. och vänta, så vitt jag vet är det i Ricks kommentarsfält eller på forumet… *leder troll i rätt riktning*

 12. Troll? Nej, jag trollar inte. Jag påpekar varför jag inte stödjer denna insamling, även om jag kan generellt stödjer PP.

  Om du inte kan ta kritik utan att skrika troll så får det stå för dig 🙂

 13. En Lusentapp (1000 ;)) är insatt…

  Tyvärr försvann löningen blixtsnabbt över påsk, men jag hade ju sagt till mig själv att jag skulle vara med i det här så… sista pengen åker till PP så får man se hur man överlever till nästa löning 😉

 14. Lex N: Insamlingen är startad i syfte att fylla ut det hål i budgeten som har blivit efter att CE har dragit tillbaka sitt lånelöfte. Både Rick och Anna har bidragit till insamlingen. Tycker gott att CE kunde ha satt in en tusing också för att visa att han inte bara är grinig. Han har all rätt att göra vad han vill med sina egna pengar och det är nog ingen som tycker att han på något sätt har gjort ett dåligt jobb i EU. Go Christian! 😉

 15. Har det tagit stopp under Påsk, eller har det bara inte uppdaterats? 🙁 Såg fram emot 100k ju!! 😛

 16. […] med ett födelsedagsbidrag till kassan. Här kan man verkligen få se ett annat exempel på hur många bäckar små kan bli en rolig överaskning på sin […]

 17. Det har avstannat nästan helt, ja.

 18. Darn, vad gör man åt det då tro.. *klurar*

 19. Vad sägs om att partiledningen ställer in beslutet om att lägga 182k på telefoner till sig själva tills valsedlarna är införskaffade?

  Det är inte Idol-2010, man kan inte ringa in och rösta.

 20. […] än om man önskar pengar utan begränsning på när det behövs. Exempelvis skulle jag vilja väga 500 bäckar små som den första veckan drog 10000kr per dag, tills det blev ett rop på pengar till valsedlarna och […]

 21. argh, det går för sakta, här kommer 300€ till via paypal!

 22. Kanske ni ska boerja med hoejd medlemsavgift?

 23. […] ansträngd, vilket gör att det knappast finns utrymme för att annonsera i prasselmedia. Men som Skivad lime visade kan det gå att dra ihop en del pengar med ett bra initiativ. Som ett guldpirat-bidrag […]

 24. Sådär, 500 kr till insatt! Så nu har även jag donerat en tusing sammanlagt.

  Du får ta och påminna folk lite om insamlingen så den kommer igång igen!

 25. 500 kr till insatt, dvs. tot. 1000 kr nu.

 26. […] noterar lite snabbt att många bäckar små, som har kommit lite i skym undan sedan vi behövde pengar till valsedlarna, snart är uppe i […]

 27. Något sent måste jag bara kommentera det där med att Rick å Anna i sina nyhetsbrev närmast bara borde länka sådant som de kan instämma med 100,0% in till sista kommatecken.

  I ett sånt läge blir det nog inte mycket länkat. Alls!