Projekt 500 Bäckar Små

Postat Saturday, March 20, 2010 om Piratpartiet

Det sägs att “många bäckar små”…

Nu när Christian Engström dragit tillbaks sitt lån till partiet till synes eftersom demokratin inte tycks behaga hans önskemål sitter vi i en lite tråkig sits. Människor vi behöver kan inte anställas, budgetar skärs lite här och där. 500 000 kan sträckas rätt långt när man inte har så mycket pengar. Vi har däremot många glada aktivister och mycket energi.

Man kan naturligtvis fråga sig om Christian inte vill se PP i riksdagen? Svaret verkar vara att det bara är intressant givet vissa personliga krav. Det tycker jag är tråkigt. För mig är sakfrågorna långt överordnade personerna, och jag kan till och med se bortom att man vräker ur sig pengar på vad som i nuvarande situation bara kan beskrivas som överflödigt lyx. Det kanske visar på vilken påverkan pengar kan ha, men sakfrågorna är ändå viktigare för mig.

Det enda problemet är att jag inte har någon halv miljon att slänga mig med.

Jag har däremot lite pengar. Om vi är 500 som kan ge (ja, ge bort, inte låna ut) tusen kronor var till partiet (utöver guldpirat om du har en sådan stående överföring) så kan vi få ihop de pengarna som vi behövde för att genomföra valkampanjen på planerat sätt, anställa väl behövda kampanjledare och så vidare. Så, jag skulle gärna hitta 499 andra glada pirater eller sympatisörer som kan tänka sig donera för en god gärning.

Jag tänker därför börja räkna på det här. Jag kommer att sätta in 1000 kronor på piratpartiets konto. Gör det du också, och hör av dig till mig i en kommentar, en egen bloggpost med pingback/trackback, på twitter eller via mail. Jag räknar ihop summorna, tills vi ser att vi kommit upp i den förlorade halvmiljonen och kan fortsätta kampanjarbetet som det var tänkt.

Det är naturligtvis inte summan som är det viktiga. Kan du bidra med något så gör det, efter egen förmåga. Qeruiem på Full Mental Straightjacket höjde ribban genom att helt enkelt öka sin månadsdonation, vilket naturligtvis är välkommet. Andra har valt andra summor att donera — vissa 1000 kr, vissa 2000, men varenda krona räknas. Har du en hundralapp över räcker det alldeles utmärkt för att hjälpa till. Det är tillsammans vi ror hem det här!

Vi har hittills samlat ihop:

89 900 kr

Vi som donerar dessa pengar litar på att de används för vår ideologi, utan förbehåll när det gäller hur den demokratiska processen ska utfalla eller vilka personer som utför arbetet.

Hjälp till du också! Sveriges framtid som integritetssäkert kunskapssamhälle behöver din hjälp.

Har du inte möjlighet att bidra ekonomiskt så hjälp till att sprida budskapet.


Bildcredits: carobe

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

 1. Så fint! Bra! Bra! Bra! #love

 2. “eftersom demokratin inte tycks behaga hans önskemål”

  Det är en vinkling på det. Jag skulle snarare se det som att en demokratiskt tillsatt kommitté fuckat upp och inte gjort ett bra jobb. Allting blir inte automatiskt rätt bara för att det är gjort i demokratisk ordning, och i en demokrati så behöver man inte hålla med om beslut som fattas, det är OK att tycka annorlunda.

 3. […] tillbakadragna lån hade möjliggjort detta. För dig som vill, var med och donera pengar till detta! Meddela Skivad lime om ditt bidrag! […]

 4. […] Bloggaren bakom idéen hittar du här. […]

 5. Fantastiskt initiativ! Jag hoppas verkligen att vi kan få ihop 500 bäckar små för det skulle vara helt underbart <3

 6. Jag sprider dina ord vidare :) Bra initiativ!

 7. 1000 spänn insatta!

 8. Har precis satt in 1000:-

 9. 1000 pix överfört!

 10. Så har jag också satt in 1000 kr då. Och skrivit om saken. http://opassande.se/index.php/2010/03/20/nae-horrni-nu-far-ni-ta-och-kamma-till-er/

 11. 1000 pix kommer när lönen är inne ;)

 12. […] jag ska följa hennes exempel och donera 1000:- redan idag. Ypperligt bra initiativ detta ”500 bäckar små” Skivad […]

 13. […] Lime tar ett hedervärt initiativ. Han uppmanar folk som har råd, att donera en tusenlapp till Piratpartiet. Om femhundra personer […]

 14. Drar mitt strå till stacken … http://fridholm.net/2010/03/20/en-av-500-backar/

 15. Även jag har satt in 1000:- nu! Jättebra initiativ!

 16. Donerat 1000kr. Vill se PP i riksdagen men håller inte med om alla giftiga kommentarer. Skälen angivna är ju korrekta.

 17. Jag har länge inte haft pengar, men känner nu att jag kan, bidra med en liten bäck!
  1000kr insatt.

 18. […] förövrigt lyfta Projekt 500 bäckar små, Opassande Emmas Näe hörrni, nu får ni ta och kamma till er, Göran Widhams En av 500 bäckar […]

 19. Underbart initiativ. You’ve got my sword!

 20. Tusen dubloner till kistan fixade

 21. […] bäckar i Svärmen 2010/03/20 — maloki Ett sjukt bra initiativ ifrån Skivad Lime med 500 bäckar små. Detta är ett primärt exempel på hur man kan nyttja svärmen för bra saker. Sen att […]

 22. Strålande initiativ! Aktivism FTW!

 23. Jag har precis gjort en överföring på 1000 kr… I’m putting my money where my mouth is and I’m feeling good about it!

 24. Donerat 1000 som sätts in 22 mars.

 25. Nu har jag överfört 1000 kr.

 26. 1000 kronor på väg. Utmärkt initiativ.

 27. visserligen är jag student men 1000 pix är överförda för jag vet att dom kommer användas väl

 28. Hej ! Nu har jag donerat 2000 via Payson. Hälsn. Urban

 29. 1000 buppers insatt.

 30. Lite mer kommer rinnande genom bankgirot nu, är väl framme på måndag.

  http://futuriteter.blogg.se/2010/march/annu-en-liten-back.html

  Mvh

  /J-O

 31. Jag har nu satt in en tusing. Jag har ingen som helst aning om vad konflikten handlar om. Men utan den stora mängden ideellt och hängivet arbetande pirat-partister hade ingen iklädd Piratpartiets t-shirt haft mandat att befinna sig i EU-parlamentet.

  Om jag inte minns fel så finns det EU-ledamöter som skänker all överinkomst (allt som överstiger deras tidigare lön) till sitt moderparti.

  Pengar är makt och när dessa koncentreras hos en individ eller ett fåtal kan det bara balanseras upp av mångas solidariska samverkan.

 32. Fantastiskt initiativ. Det är sådant här genuint svärmarbete, med riktiga uppoffringar, som gör att jag älskar den här orgen.

  1000 från mig.

 33. Helt rätt med insamlingen av den “saknade” halvmiljonen. Engström, trots att han gjort en hel del bra jobb nere i Bryssel, verkar närmast ha blivit lite maktgalen inom partiet, och försökte “köpa” sig en plats i styrelsen. När valberedningen föreslog en ny styrelse efter årsmötet, där inte han fick va med, då drog han tillbaka sin utlovade “lån” till partiet.

  Hade gärna donerat 1000kr till detta ändåmål, men har lite ont om pengar själv just nu. Hoppas ni får ihop pengarna.

 34. Lasse;

  Årsmötet 2010 har ännu inte varit, det är först i mitten av april. Dock har du rätt i att CE inte fanns med i valberedningens styrelseförslag. Och valberedningars förslag väger ofta tungt då många inte orkar sätta sig in i alla enskilda kandidatförklaringar etc.

  Så hur den nya styrelsen ser ut återstår att se. Det beslutas av PPs medlemmar under årsmötet.

 35. Ok, pengarna är på väg.

 36. […] by Mia* — Kommentera 21 mars, 2010 Detta inlägg är mitt sålunda uttalade stöd för Projekt 500 bäckar små (och för […]

 37. […] så tänkte jag få lyfta fram Projekt 500 Bäckar Små från Skivad lime som jag tycker är ett alldeles utmärkt initiativ och är en av anledningarna […]

 38. 1 000 kronor har satts in. Jag kommer dock att rösta emot valberdningens förslag. Engström måste vara kvar i partistyrelsen. Han är viktig för partiet.

  http://juristensfunderingar.blogspot.com/2010/03/projekt-500-backar.html

 39. Juristen: Jag ser ett ekonomiskt stöd till partiet som just ett ekonomiskt stöd till partiet i ett läge där det behövs. Hur varje medlem propagerar för eller röstar på i olika frågor är en helt separat fråga.

  Själv tycker jag frågan om Christians vara eller inte vara i styrelsen (och alla andras dessutom) är betydligt underordnad partiets möjlighet att föra en framgångsrik valkampanj. Min besvikelse finns i att Christians prioriteringar inte verkar matcha mina.

 40. Bra initiativ! Partiet är vi och vi bär alla en del av ansvaret… 1000 kr insatta

 41. Bra tanke och jag ska se om jag kan slänga in en extra slant utöver det stående bidrag jag redan lämnar.

 42. 1k överförs i morgon

 43. 1000:- sätts in i morgon.

 44. Satte in 200€ via paypal igår, hoppas ni når upp till 500k totalt!

 45. 1000kr insatt, mycket bra insamlingsinitiativ!

 46. Meddelar härmed att min tusing nu är inpetad via Payson. Jag är övertygad om att det är väl använda pengar.

 47. […] Sliced Lime har dragit igång en trevlig gräsrotsinsamling och uppmanar alla att donera 1000 kronor till Piratpartiets valkampanj. Självklart hänger jag på. Jag är verkligen inte på så grön kvist, men jag fyller år om ett par veckor och då brukar det alltid dimpa ner lite födelsedagspengar. Därför har jag också donerat 1000 kronor till partiet. Skulle det komma in mer födelsedagspengar, så kommer jag att donera dem också. […]

 48. Och jag hänger så klart på! 1000 pix är nu donerade och om det dimper in mer födelsedagspengar, så kommer de också att hamna i piratkistan: http://www.annatroberg.com/2010/03/22/klart-att-jag-bidrar-med-en-back-jag-med/

 49. Lite roligt att detta är på förstasidan på google svenska sidor för sökordet “500” :)

 50. 1000 pix kommer under dagen

 51. Skivad Lime! Blogga lite om detta projekt, ge oss en update säg på 50.000, 75.000 osv.

  Det blir kul att följa och fler får upp ögonen för det!

 52. Det låter som en bra idé. Hade i alla fall tänkt följa upp på det och påminna när det börhar ramla in lönepengar hos folk ;)

 53. Lönehelg = win :) Borde vara nu på fredag för övrigt! Lägger in i min “bloggkalender” att jag ska tipsa om detta då. Ha det!

 54. 1K pengar på väg.

 55. En liten bäck med tusen kronor rinner nu även från mig.

 56. Kapten TOQigs kista är tyvärr tom – men hon sprider ordet bland mannarna! ;)

 57. 1000 kr den 25. Imorgon alltså.

 58. […] sätter jag in 2000 kronor till Piratpartiet och stöttar därigenom kampanjen 500 bäckar små som Skivad lime drog igång. En tusenlapp för mig och en för Josh. Om du har möjlighet och inte […]

 59. […] saker som jag vill skriva just nu, men tusenlapp var från Drottningen och mig är på väg till välgörande ändamål. Tack och lov har hon skrivit det som behöver sägas, så: Yeah, what she […]

 60. 1 kilo kr insatt

 61. trackbacks verkar inte funka… hur som helst så har jag satt in två tusen från mig och Josh.

 62. Trackbacksen fastnade i moderations-kön, och jag har varit på tok för upptagen idag. Nu är dom genomsläppta, uppdaterar total alldeles strax. :)

 63. Å en tusing från mig.

 64. […] kommer då mitt bidrag till Projekt 500 Bäckar Små. Jag höjer från 100:-/månaden till […]

 65. Som icke pp:are så slåss man kanske av åldersfördelningen i styrelsen. Ett av de problem vi har i Sverige är ju åldersdiskriminering. Åtminstone verkar det så när man ser hur svårt det kan vara att få jobb som lite äldre i Sverige jämfört med andra länder.

  Då känns det märkligt att man premierar t ex killen på 22 år och inte tar med en som är 50 år. pp har väl inga problem med att ha för få unga med, eller?

  Men själv håller jag mig längre till vänster, men är nyfiken på hur ni tänker.

  Ska bli intressant att se hur lätt det går att få in pengar. Och det vore roligt med en analys av det. Jag förmodar att pp har en mycket större del it-jobbare än i andra partier. Och att de flesta ännu inte har svårt att få jobb. (Märkligt nog verkar det ju fortfarande relativt lätt att få it-jobb, trots att mycket läggs ut i andra länder. Kanske är jag lite för mycket pessimist.)

 66. […] bidrar du? 2010/03/25 — maloki 500 bäckar små har nu samlat ihop över 50000kr på 5 dagar. Vilket är jättebra. Det är intressant att se hur […]

 67. Om Piratpartiet blir direktdemokratiskt enligt http://www.aktivdemokrati.se kan vi laegga ner AD och jag kan daa bidra med 50.000 kr. Jag tror dessutom att det kan finnas mer att haemta av fler AD-medlemmar.

  Det skulle dessutom innebaera ett byte av taktik. D.v.s. att Piratpartiets medlemmar roestar direkt eller indirekt genom delegering i alla riksdagsfraagor. Daa kan ex. socialdemokratiska piratpartister och moderata piratpartister fortfarande samverka.

  Dessutom maaste alla Piratpartirepresentanter eller styrelsemedlemmar som uttalat sig till foermaan foer doemda brottslingar inom ex. sex med minderaariga bort, eftersom jag inte vill sammankopplas med dessa individer. Jag respekterar pedofiler som vill bli friskare, dock inte aktiva pedofiler som foernekar sin sjukdom.
  Det handlar om vinnande valtaktik att faa bort detta ur ledande positioner, anser jag.

  I saa fall aer jag aeven villig att delta med min privata agenda som riksdagsledamot:
  http://www.aktivdemokrati.se/aktiv-demokrati-martin-gustavsson-tycker.html
  om en majoritet av piratpartisterna aer positiva till detta.

  Om jag blir invald skulle detta dessutom ge ca 20000kr/maanad till partiet i framtiden.

  Jag medverkar foer naervarande helt ideellt foer AD paa heltid.

  MVH
  Martin Gustavsson
  Medlem i http://www.aktivdemokrati.se

 68. 1000 kronor donerat, utöver min vanliga månadsdonering vill säga :).

 69. Nu har jag donerat 1000 spänn :-)

 70. […] 500 bäckar små 25 mars 2010 taggar: 500 bäckar små by Christofer Andersson Inspirerad av Qer kommer här mitt bidrag till initiativet ”500 bäckar små”. […]

 71. Då jag inte har råd att donera 1000 kr direkt, har jag höjt min månadsdonation till 500 kr/månad: http://c301.wordpress.com/2010/03/25/500-backar-sma/

 72. […] 000 är kampanjen Många bäckar små uppe i. Otroligt kul! Fortsätt donera vettja, jag är rätt säker på att valfria summor är […]

 73. En styck 1000-pengarsöverföring gjord, förutom 200pengs-guldpiratandet.

 74. Jag har satt in 1000:- utöver mitt stående bidrag till partiet.

 75. […] helgen skrev jag om Skivad limes initiativ 500 bäckar små. Han uppdaterade när vi häromdagen passerade 50 bäckar på vår väg mot 500. För många har […]

 76. 1000 spänn sätts in ikväll. Keep up the good work!

 77. Trots avsaknad av något som helst överskott har jag satt in 1000:- via BG framme 30/3.
  Jag är entreprenör och skulle därför kanske vara rik, men så är inte fallet. Jag har jobbat mycket övertid, lärare, konsultuppdrag och kan nu jobba med Wish-IT http://wish-it.com som är en både nödvändig och självklar affärsidé, men den kommer att ta kål på patentsystemet, och den kommer att motverka att monopolism typ Microsoft och Monsanto uppstår.
  Vi kommer att börja sälja andelar under våren. Vi tar inte in några stora ägare. Ingen får äga mer än 5% av företaget.
  Förutom att patentsystemet är ett hot mot bla mjukvara så är det också ett hinder för teknisk utveckling och för vår affärsidé. Piratpartiets arbete är ovärderligt för att vårt framtida samhälle skall vara uthärdligt där människans rättigheter, värde och utvecklingspotential måste sättas i främsta rummet.

  Tack för initiativet! /Roland Orre

 78. När paypal får unlimited status igen får ni 100$ lätt :)

 79. 5000 till skickat från mig. Vi får inte tappa farten. :)

 80. […] Jag är bara en liten del av en mycket större rörelse mot alla de här vansinnigheterna, men det är likväl mitt ansvar att sätta ner min lilla fot mot allt det där. Om jag inte gör det, så ger jag tyst mitt medgivande till att man monterar ner min och andras rättssäkerhet och integritet. Därför gör jag verkligen mitt yttersta för att aldrig glömma varför jag valde att engagera mig i piratrörelsen. […]

 81. jag kan bara citera Anna:”För att påverka andra måste jag börja med sig själv. Jag får inte ta för hårt på att vägen ibland är lite knölig. Jag måste minnas varför jag gör det jag gör. Det handlar, kort sagt, om att vända näsan åt rätt håll och se till att den alltid pekar ditåt.”
  Där blev jag av med 500:-

 82. lade 1000:-

 83. […] med gräsrotskampanjer för insamlingar — den mest imponerande av dem hittills heter “500 bäckar små“, som siktar på att dra in en halv miljon innan valet — men valsedlarna ska beställas […]

 84. 1000 pix insatt idag

 85. Jag skulle donerat, om det inte var för det rent förkastliga beteendet ni gör just nu mot CE. Fy skäms!

  CE har gjort jävligt mycket för integritetsfrågorna och PP, och att nu bli upprörda över att han inte lånar ut 0.5 miljoner av sina egna pengar… det är lågt. Det är riktigt lågt.

 86. @Lex jag ser det som att vi gör detta FÖR piratpartiet, för att vi ska ha mer pengar att röra oss med fram till valet. Så ja… nej inte förkastligt.
  CE får göra vad han vill med sina pengar, och vi vad vi vill med våra.

 87. Yes, självklart. Det är bra att kämpa för integritetsfrågorna.

  Men det är framförallt denna smutskastning av CE jag vänder mig mot; att de använder massutskick åt alla PPs medlemmar för att framställa CE som ett avskum. Det är ju… definitivt ett maktmissbruk.

  Det är… fel. Om han inte vill låna ut pengar, fine, han har ändå gjort mer än… ja, de flesta.

  Något jag uppskattar hos PP är just att man ställer sig på den Lilla Människans sida. Men att använda massutskick, tusentals brev åt tusentals medlemmar, för att framställa en person som hemsk för att denne inte lånar ut pengar… det är fel fel fel.

 88. Satte nyss in 250kr när jag läste Ricks postning.

 89. Massutskick som smutskastar? Vad har jag missat?

 90. “Nu när Christian Engström dragit tillbaks sitt lån till partiet till synes eftersom demokratin inte tycks behaga hans önskemål sitter vi i en lite tråkig sits.”

  Är ju ganska uppenbar smutskastning. Och det var länkat hit ifrån “Skänk 250 kronor till valsedlar idag!”, Piratpartiet Nyhetsbrev.

 91. Intressant sätt att se på det, i ett parti som så många gånger uttryckligen tagit ställning för att länkning inte är inkludering och alltså inte kan beläggas med innehållsansvar.

  Jag tar gärna ansvar för vad som publiceras på min blogg, men det inkluderades inte i något utskick till samtliga medlemmar, på precis samma sätt som the pirate bay inte tillhandahåller filmer att ladda ner.

 92. Det där resonemanget faller på så många punkter… jag vet inte ens var jag ska börja.

  Framförallt faller det på att du inte skiljer på det juridiska och det moraliska, politiska eller… kontextuella. Kalla det vad du vill.

  Om Piratpartiet Nyhetsbrev länkar hit, så är det ett uttryck av stöd ifrån PPs Nyhetsbrev – de tycker att den här sidan är värd att besöka för att stötta PP. De länkar just hit. Att de sedan inte ska ha ett juridiskt ansvar är en annan sak än att det faktiskt är ett uttryck av stöd. Inte sant?

  Eller hävdar du på fullt ansvar att…
  En länkning hit INTE är ett uttryck av stöd?
  Att länkning hit INTE är ett uttryck för: gå in dit och hjälp vår insamling?

  Om jag tar ett exempel:

  PorrBertil länkar till barnporr och skriver: “Det här är toppengrejer”.

  Hävdar du då på fullaste ansvar att PorrBertils länkning…

  … INTE är ett uttryck av stöd?

 93. Lex N, jag tror att du läser in lite väl mycket i Ricks nyhetsbrev. Jag tolkade det inte som att det stod “toppengrejer” underskrivet av Partiet utan användes som ett exempel på en gräsrotsinsamling som Rick själv personligen uppskattar (visat av att ahn skänkt 1000 till insamlingen). Detta är inte samma sak som ett officiellt gillande av Hedbergs kritik mot Christian från partiet i mina ögon.

  Jag själv har inte tagit ställning i konflikterna runt Christian, då jag ärligt talat inte vet vad de handlar om. Men dock kan man säga att genom mina donationer tar jag inte helt avstånd från kritiken utan ser den som ett relevant inlägg, om än möjligtvis felaktigt eller mot mina personliga åsikter.

 94. Om någon länkar till barnporr med länken “här är toppengrejer” så är det ett uttryck för stöd, precis som om jag skulle säga “på Storgatan 15 finns en toppenaffär”. Själva länken är inte stödet, uttalandet är stödet.

  Precis som om någon skulle säga “här finns barnporr” (vilket man skulle kunna säga t.ex. för att bevisa att barnporr finns) utan att stödja barnporren i sig, och som Rick kan säga “här finns en stor insamling” utan att stödja all kritik som finns på länken.

  Man hamnar i precis samma gränsdragningsproblematik om man försöker införa ett moraliskt eller politiskt ansvar för en länk som om man försöker införa ett juridiskt ansvar.

  När det gäller själva uttalandet, om man ser det som centralt, så är det inte heller något uttalat stöd. Jag ger mitt fulla stöd åt alliansens beslut om att inte införa datalagringsdirektivet denna mandatperiod, vilket inte alls är något som helst stöd åt bakomliggande resonemang. Applicera detsamma på Ricks nyhetsbrev och denna insamling.

 95. Och antingen så var Nyhetbrevet ett… tecken på bristande omdöme, eller så är det maktmissbruk.

  1. PP Nyhetsbrev länkade till den här sidan ovetande om… den uppenbara mobbning mot CE som pågår här på sidan. Då kan man såklart hävda att det var ett bristande omdöme på deras sida, då det är helt klart fel att hänvisa tusentals medlemmar att gå in på en sida där en medlem mobbas.

  el.

  2. PP Nyhetsbrev länkade till den här sidan medvetna om… den uppenbara mobbning mot CE som pågår på den här sidan. Och då är det självklart att det kan tolkas som maktmissbruk…

  För i endera fall så är det inte acceptabelt att… ja, det här beteendet. Jag håller tycker helt enkelt att det här är lågt beteende.

  Jag har inte heller tagit ställning för eller mot CE, MEN jag tycker att det är definitivt fel att… ja, hänga ut en person på det här sättet.

 96. Tillägg: sedan är det såklart bra att stötta PP om man tycker att PPs frågor är viktiga. Och det är bra och ska hyllas de som stöttat PP, vanliga gräsrotsmedlemmar såväl som “höjdare” som CE och Rick.

 97. @Lex: Att länka från PPs nyhetsbrev är ett uttryck för att initiativet till insamlingen är underbart eftersom pengarna verkligen behövs, det betyder inte på något sätt att partiet tar ställning till alla delar av texten.

  En del håller med, en del gör det inte, oavsett vilket så har partiet inte stämt in i någon vinkel.

 98. Donerat 500 kr! (Sätts in efter påsk) Ingen tusenlapp, men bättre än inget alls…

  Min fråga är bara: Var är piratpartiet?

  Internt ryggdunkande och käbblande om vartannat vinner inget val! Ut i gammelmedia och på gator och torg och i skolor nu och ta lite plats!

 99. 1000 riksdaler till är nu insatta hos PP.

 100. 1000 riksdaler som brände i min pengapung är nu översända till kistan.

 101. 500 pix donerat till Piratpartiet centralt.
  (Dessutom 500 till Piratpartiet Östergötland för valsedlar.)

 102. Lex N skrev:

  “framställa CE som ett avskum”

  “framställa en person som hemsk för att denne inte lånar ut pengar”

  “den uppenbara mobbning mot CE som pågår här på sidan”

  Nu tar du väl i ändå ? Jag har inte sett något av det du påstår. Jag tycker att kritik mot Christian i frågan om lånet är berättigad men tycker självklart inte att han är ett avskum eller hemsk.

 103. De flesta verkar iaf ha sett det positiva i insamlingen, så låt oss fortsätta fokusera på det tycker jag! :)
  Snart är vi uppe i 100k! Då är et 1/5, inte illa pinkat! keept it up guys!

 104. Bra initiativ! 150 kr (har tyvärr inte möjlighet att ge mer) kommer sättas in om +-2 veckor!

 105. Anders. Måhända det är för skarpa ord. Men överhuvudtaget bör man vara försiktig att hänga ut en enskild medlem via massutskick, och det är just PPs Nyhetsbrev gör – de länkar hit.

  Hur ska CE försvara sig mot det här? Ska han också göra ett massutskick där han länkar till en post där han försvarar sig?

  Sedan kan man resonera att PPs Nyhetsbrev inte tar ansvar för sidor dit de länkar, men det är… oansvarigt. Som sagt, skilj på det juridiska vs. det kontextuella, politiska och moraliska.

  Det är helt enkelt dålig stil, precis som det är dålig stil att på Oscar-galan börja snacka skit om någon specifik individ. Inom retoriken så finns det avsnitt som avhandlar just att man inte ska missbruka sin maktställning, för då framstår man bara som en buffel.

  Sedan kan PPs Nyhetsbrev stöttar den här insamlingen, men då PPs Nyhetsbrev var medvetna om kritiken mot CE på den här sidan så bör de… ja, precisera vad det är de stöttar och inte stöttar. För annars är det på sin höjd maktmissbruk men åtminstone oansvarigt.

  Överhuvudtaget ogillar jag när man hänger ut människor såhär. Det är inte schysst :(

 106. Det hela började med att CE talade ut i tidningen. Det är inte att “hänga ut någon” när man svarar.

 107. Svara då i tidningen. Inte genom att skicka ut en länk till varenda medlem där CE smutskastas.

  Sedan är det möjligt att CE kastade första stenen genom att gå ut i tidning och säga att han drog tillbaka sitt lån. Måhända. Men då svarar man i tidningen. Inte såhär.

 108. Har du problem med nyhetsbrevet är det faktikiskt inte de som blivit länkade du ska bråka på, du ska bråka på den som länkade. och vänta, så vitt jag vet är det i Ricks kommentarsfält eller på forumet… *leder troll i rätt riktning*

 109. Troll? Nej, jag trollar inte. Jag påpekar varför jag inte stödjer denna insamling, även om jag kan generellt stödjer PP.

  Om du inte kan ta kritik utan att skrika troll så får det stå för dig :)

 110. En Lusentapp (1000 ;)) är insatt…

  Tyvärr försvann löningen blixtsnabbt över påsk, men jag hade ju sagt till mig själv att jag skulle vara med i det här så… sista pengen åker till PP så får man se hur man överlever till nästa löning ;)

 111. Lex N: Insamlingen är startad i syfte att fylla ut det hål i budgeten som har blivit efter att CE har dragit tillbaka sitt lånelöfte. Både Rick och Anna har bidragit till insamlingen. Tycker gott att CE kunde ha satt in en tusing också för att visa att han inte bara är grinig. Han har all rätt att göra vad han vill med sina egna pengar och det är nog ingen som tycker att han på något sätt har gjort ett dåligt jobb i EU. Go Christian! ;)

 112. Har det tagit stopp under Påsk, eller har det bara inte uppdaterats? :( Såg fram emot 100k ju!! :P

 113. […] med ett födelsedagsbidrag till kassan. Här kan man verkligen få se ett annat exempel på hur många bäckar små kan bli en rolig överaskning på sin […]

 114. Det har avstannat nästan helt, ja.

 115. Darn, vad gör man åt det då tro.. *klurar*

 116. Vad sägs om att partiledningen ställer in beslutet om att lägga 182k på telefoner till sig själva tills valsedlarna är införskaffade?

  Det är inte Idol-2010, man kan inte ringa in och rösta.

 117. […] än om man önskar pengar utan begränsning på när det behövs. Exempelvis skulle jag vilja väga 500 bäckar små som den första veckan drog 10000kr per dag, tills det blev ett rop på pengar till valsedlarna och […]

 118. argh, det går för sakta, här kommer 300€ till via paypal!

 119. Kanske ni ska boerja med hoejd medlemsavgift?

 120. […] ansträngd, vilket gör att det knappast finns utrymme för att annonsera i prasselmedia. Men som Skivad lime visade kan det gå att dra ihop en del pengar med ett bra initiativ. Som ett guldpirat-bidrag […]

 121. Sådär, 500 kr till insatt! Så nu har även jag donerat en tusing sammanlagt.

  Du får ta och påminna folk lite om insamlingen så den kommer igång igen!

 122. 500 kr till insatt, dvs. tot. 1000 kr nu.

 123. […] noterar lite snabbt att många bäckar små, som har kommit lite i skym undan sedan vi behövde pengar till valsedlarna, snart är uppe i […]

 124. Något sent måste jag bara kommentera det där med att Rick å Anna i sina nyhetsbrev närmast bara borde länka sådant som de kan instämma med 100,0% in till sista kommatecken.

  I ett sånt läge blir det nog inte mycket länkat. Alls!