Debattartikel upphittad, återfås mot beskrivning

Postat Sunday, April 18, 2010 om Piratpartiet

Lite kort bara: Aftonbladet har nu återpublicerat artikeln som drogs tillbaks igår, tillsammans med ett meddelande från Debattchefen:

På grund av en miss i våra rutiner prövades inte frågan om namnpublicering.

Vi tog då ned artikeln tillfälligt för att kontakta ansvarig utgivare om namnpubliceringen och erbjuda den utpekade polismannen utrymme för replik.

Så har nu skett och vi gör därför åter artikeln tillgänglig. Inget är ändrat i artikeln. Polismannen har avböjt att replikera.

Jag tycker det är mycket bra att man klargör vad som skett och varför, eftersom det hela gick mycket märkligt till (särskilt att kalla det för “faktakoll”). Det är klart sådana missar kan ske, men jag undrar fortfarande vad det har för motsvarighet i en tryckt tidning. Inte värt att ödsla mer energi på den frågan i vilket fall som helst, så jag nöjer mig med ett “klumpigt, Aftonbladet”.

Falkvinge påpekar också att det inte bör kallas censur, och jag kan kanske hålla med om det, även om jag tycker att det finns en gråskala här, inte bara svart och vitt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .