Antipiraterna får ny unik förkortning

Postat Wednesday, September 29, 2010 om Informationspolitik

Eftersom alla vet att varje förkortning bara kan betyda en sak, och eftersom Antipiratbyrån nu förlorat striden om sin förkortning måste man byta.

Striden förlorades när regeringsrätten beslutade att inte ta upp fallet, där Patentbesvärsrätten tidigare givit den österrikiska organisationen A Better Protection, vilket som alla förstår förkortas APB.

Eftersom Antipiratbyrån tycks bestå till 100% av advokater, och dessa inte gjort sig kända för sin strålande fantasi tänkte jag lämna en hjälpande hand. För att inte trampa Ett Skydd Bättre på tårna föreslår jag därför att Antipiratbyrån från och med nu förkortas APByn.

Själv tycker jag att detta land är fullständigt galet, så jag tror jag ska ta och boka plats på första bästa flyg ut med brittiska elitsoldaterna.


Bildcredits: Sharon Terry

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

  1. Jo, det där beslutet känns som totalt vansinne. Speciellt eftersom de inte ens är i närheten av samma typ av verksamhet.

    Det var därför Apple Inc. och Apple Corps inte hade några som helst problem med varandra förrän Apple Inc. började med musik. (Fast första gången de grälade var när en Apple-dator hade en MIDI-port. Den kunde man ju göra musik med!)

  2. Strålande!

    Man har god lust att hjälpa till att göra APByn till de-facto-standard-förkortning…

  3. Agree ! Vi borde verkligen hjäpa till och införa APByn som deras nya förkortning 😀

  4. I sig är det så att ABP anser för likt APB…

  5. Ja, exakt (se länken bakom “förkortas APB”). Hopblandningsrisken är i vilket fall som helst nonexistent, precis som folk lyckas hålla isär diverse förkortningar ifrån olika ställen annars.