En snabb reflektion

Postat Monday, September 20, 2010 om Piratpartiet

Jag skrev tidigare att allt över 1% vore godkänt. Det är helt klart så att resultatet är icke godkänt. Värre än så, det är inte bara ett nederlag utan ett stort misslyckande. Framför allt tycker jag det är intressant att fundera över varför vi kännt ett stöd från väljare som inte funnits där. När det kom till kritan var det nästan ingen som röstade på oss, trots att vi kännt ett stöd där. Hur kommer det sig?

Våra förhoppningar om ett högre resultat än vad undersökningarna visade grundade sig ju på att en del av våran typiska väljargrupp inte har fast telefon. Vilket nu visade sig inte spela någon som helst roll, eftersom nästan ingen i den gruppen röstade på oss ändå. Detta är något vi måste analysera noga, och förstå för att kunna gå vidare och resa oss starkare ur situationen.

Jag har idéer, men just nu är inte rätt tidpunkt att presentera dem (för att inte nämna att jag är på tok för trött). När dammet lagt sig och det exakta resultatet är klart så kommer en tid för det också.

Ett tack är i alla fall på sin plats. För allt stöd, för allt slit från alla aktivister, och framför allt för det fantastiska sätt detta nederlag har hanterats av pirater på valvakan och över landet.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

  1. […] Jan Lindgren Pirat Kommentera Det slutgiltiga valresultatet blir inte klart förrän på onsdag när alla sena förtidsröster har räknats (de flesta förtidsrösterna har redan räknats, men inte alla), men vi kan redan nu se att resultatet inte blev det vi hade hoppats på eller ens förväntat oss. […]