Cirkus SJ

Postat Friday, December 24, 2010 om Övrigt

Jag fick ett mail som bara var för bra för att inte dela med mig av. Det måste finnas bättre sätt att sköta det där med tågresor…

Ska med tåget 16:37 till Örebro.   Kollar SJs web innan jag åker hemifrån – inga problem med det tåget. Kommer till Centralen, och efter en stund kommer tåget upp på stora tavlan – inga förseningar, tåget går från spår 5. Cool 🙂

Går ut till spår 5 – där står ett annat tåg, det är tåget innan mitt som också går mot Örebro.
Jag inväntar att det tåget åker så att det kan lämna plats för mitt tåg vid perrongen.
Tåget åker – *därefter* kommer meddelande upp om att mitt tåg är inställt. Tänk att de kom på det 3 minuter före avgångstid… Ersättningsbussar ska gå från gate 9.

Går till gate 9 där en förvirrad SJ-representant inte vet någonting. Packat med folk med antingen något tomt eller något förtvivlat i blicken. Vissa har väntat i 6 timmar på bussar som “är beställda” men som ingen vet var de är. Om det överhuvud taget dyker upp en buss så inser jag att jag står rätt långt bak i kön.

Så jag tänker att om jag ändå ska ut på vägarna så kan jag lika gärna ta min egen bil. Börjar så smått baxa mig åt fel håll i kön för att komma bort från eländet, men fastnar vid en SJ-representant med walkie-talkie.

Efter mycket snack så får vi beskedet att det står ett tåg på spår 11 och om vi (en liten grupp som pratade med henne) skyndar oss dit så kan vi komma med.

Så skyndar oss gör vi. Precis innan jag kastar mig på tåget frågar jag en konduktör ifall tåget stannar i Örebro. Nix, det är ett direkttåg till Göteborg.
Jag kastar då ett öga på spår 12, och där stod ett tåg till Örebro…eller? Det står i alla fall Örebro på skylten, men tåget är tomt…

Jag hoppar in och slår mig ner och inväntar anstormningen av resenärer…som aldrig kommer. I högtalarna bekräftar de att tåget går till Örebro…så fort de får tag på en lokförare…

10 minuter försenat åker tåget iväg – tomt till 75% Antagligen står väl alla resenärer kvar och väntar på en buss som ingen vet var den är, och informationen om att ett tomt tåg stod och väntade på dem försvann väl i det allmänna kaoset.

Bra jobbat, SJ

/Gunnar


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

  1. […] har vi valt att åka tåg, men med tanke på alla fantastiska anekdoter om SJ och deras problem verkar det bättre att ta bilen. Alla rapporter om snökaos till trots, inga […]