Rädsla och hopp

Postat Friday, January 7, 2011 om Övrigt

Ni kan ha märkt att jag inte skrivit så mycket på ett tag nu. Jag hade en hel del planer för poster redan i mellandagarna, men var redan då inne i en extremt intensiv period på jobbet. Om jobbet tar det mesta av min tid i anspråk tar en allvarlig sjukdom hos en nära familjemedlem det mesta av mina tankar. Jag ber därför om ursäkt och om ihågkomst om jag blir mer eller mindre frånvarande en period.

Jag följer fortfarande flödet av nyheter och diskussion på nätet efter bästa förmåga, och det är inte annat än att det kliar i fingrarna för att få kommentera saker, men att ta den tiden och det fokuset för att göra det går bara inte just nu.

Jag hade tänkt skriva en årskrönika av något slag, men det får istället bli ett inlägg med blicken riktad framåt. Både på det personliga planet och det politiska går jag in i 2011 med en känsla av stark rädsla — på det personliga planet en djup fruktan att förlora någon man håller kär, på det politiska inför en utveckling åt fel håll som aldrig tycks matta av eller ta en paus, utan som snarare fortsätter accelerera.

Men jag har även på båda planen en stark känsla av hopp — hoppet att allt ordnar sig, hopp inför en förnyelse i ett parti jag nästan börjat tappa hoppet för, hoppet inför något nytt på horisonten i svensk politik och tecknen på att blockpolitiken börjat knaka i fogarna. Det är nog det som den Svenska politiken behöver allra mest.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

  1. Nej, vad tråkigt! Jag håller tummarna. Var rädd om dig/er och oroa dig inte för frånvaro – alla vettiga människor prenumererar väl ändå via RSS-läsare och lider sålunda inte av utebliven uppdatering, samt märker också när det händer något på bloggen igen.

    Och ja, ett upplösande av blockpolitiken vore fint.