Musik, dag 2: din hatlåt

Postat Thursday, April 7, 2011 om Kultur

Dags för en ny musikpost.

Dag 02 – din hatlåt

Jag accepterar väldigt mycket i musikväg. Det finns gott om musik som jag inte direkt tycker om, men som jag ändå kan respektera idéerna bakom. Det finns Hip-hop som jag fattar rytmerna, beatsen och texterna som drivkraft bakom… det finns opera som jag kan uppskatta sångstilen rent talangmässig även om jag inte uppskattar den musikaliskt.

Det finns en massa plastikopererade no-talents som blivit superkändisar på sina dansmoves, kläder (eller brist på dessa) och autotuners. Det kan jag också gå med på, även om jag tycker fenomenet är lite trist. Det finns horder av likadana rockband som gör likadan musik efter likadan mall. Det kan jag också lyssna på även om jag kanske inte njuter direkt.

Och så finns det Håkan Hellström. Människan är bortom talanglös — han är en anti-talang. Kan verkligen inte sjunga rent. Kan inte skriva låtar (uppenbarligen). Men har på något underligt sätt lyckats bli hur poppis som helst, så man tvingas höra skiten överall, för extra irritationsfaktor. Jag förstår inte, och vill inte ens förstå.

Hellström, med låten som kanske var den första riktiga landsplågan:

Hoppas videon funkar, orkade inte plåga mig genom mer än några sekunder för att kontrollera. Annars är detta ett av de få tillfällen då jag faktiskt uppskattar det här meddelandet.